Single Blog

Sírás lesz a vége…

Emlékszel rá, hányszor hallottad ezt gyerekkorodban, ha túl jól érezted magad? Hányszor, de hányszor vették el szüleink, a környezetünkben élő felnőttek a kedvünket attól, hogy az extázisig viháncoljunk, a kimerülésig bolondozzunk?!

Míg végül berögzült. Hogy ha elengedem magam, ha önmagam vagyok, ha nagyon jó kedvem van, annak bizony rossz vége lesz.

Ezzel nem csak azt vették el tőlünk, hogy képesek legyünk tartósan a jelenben lenni anélkül, hogy a jövőn, a következményeken aggódnánk, hanem azt a biztonságérzést is, hogy mindig minden rendben van. Hogy a jót nem követi a rossz. Hogy nem függ attól a jövő, hogy nekem most mennyire jó.

Sajnos sokan elhittük, hogy megtorlás jön, ha túl szép minden, ha élvezzük a jelent, ha áramlunk. De vajon ez még mindig meghatároz minket?

Ha még mindig nem hiszed el, hogy a párkapcsolat tartós lesz, csak mert most „túl szép” minden…
Ha aggódsz, hogy hamarosan az élet kiegyenlít, mert túl régóta mennek jól a dolgaid…
Ha nem mersz örülni nehogy aztán csalódj…

…akkor a válasz: igen.

Ami azt jelenti, hogy nem vagy áramlásban, nem engeded meg magadnak az élet örömeit, nem engeded be a bőséget, boldogságot, nem éled az életet a maga teljességében. Talán itt az idő, hogy ezen változtass. Főleg, ha te magad is szülő vagy, hiszen a mintákat óhatatlanul továbbadjuk.

Ha nem tudod, hogyan szabadulj meg az ehhez hasonló berögződésektől, ha úgy érzed, egyedül nem megy, szívesen támogatom a folyamatodat. Hívj, írj, szeretettel várlak!

Hozzászólás (0)