Single Blog

Ne félj a változástól!

Vajon miért félünk a változástól? Mitől ijedünk meg? Attól, hogy jobbá válhatnak a dolgok? Ha összeszámolnánk, mennyi időt vesztegettünk el az életünkből csak azért, mert ragaszkodtunk a változatlansághoz, sírnánk. A változás így is, úgy is bekövetkezik. Mert szükségszerű. A kérdés csak az, hogy mikor. És persze, hogy hogyan.

Nem mindegy, hogy az élet tol át erőszakkal az új helyzetbe évek nyomorúsága után, vagy te magad simulsz bele azonnal örömmel, nyitottan a változásba. Nem kell magyaráznom, hogy egészen más élmény a kettő.

Ma az a feladat, hogy meglásd az életedben azt a területet, ahol már rég szükséges lenne a változás. Írd le, mi tart vissza, mitől félsz! Lehet, hogy nem mersz kilépni egy párkapcsolatból, mert attól tartasz, hogy talán nem lesz új? Vagy nem mersz a szüleidnek ellentmondani, mert úgy érzed, akkor kitagadnak? Esetleg elapad az extra pénzforrás? Vagy nem mersz felmondani az utált munkahelyen, mert félsz, hogy máshol se lesz jobb?

Nézd meg, hogy csak ez az egyetlen egy terület hány keserves napot, hónapot, akár évet adott neked! Azt gondolod, az élet ilyen? Nem, az élet nem ilyen! Lehet más is, csak igazán akarnod kell. Az nem elég, ha csak mondod. Tenned is kell! Meddig akarsz várni? Hány évet vesztegetsz még el úgy, hogy nem vagy igazán boldog? Hogy megkeseríti az egy helyben toporgás az életed? Remélem, semennyit!

Hozzászólás (0)