Single Blog

Indulj!

Régen írtam. De most kell. Mert most minden eddiginél jobban érzem, hogy szükség van rá. Szükség van arra, hogy elmondjam, és te megértsd, hogy magadért vagy felelős. És az egyetlen út, amit érdemes járni, a saját, belső utad, a saját belső dallamod nyomán.

Nem fontos, ki mit mond, ki hogyan próbál lebeszélni, befolyásolni, hatni rád, csak az a fontos, ami benned van. Ami vágyakozik, ami ki akar törni, meg akar mutatkozni, de minduntalan visszanyomod, mert neked nem lehet. Mert nem vagy elég jó, nem vagy elég okos, nincs elég tapasztalatod, nincs jó kiállásod, és különben sem neked való. Jah. Mondják mások. És hazudhatják, hogy érted teszik, hogy jót akarnak. Hazudhatják, hogy megmentenek, hogy veled vannak. Hogy szeretnek. És lehet, hogy ők még el is hiszik.

De neked fel kell ismerned, hogy ők nem tudhatják. Honnan is tudhatnák? Beléd látnak? Téged élnek? Szerintem még önmagukat sem.

Aki szeret, nem ad tanácsot, nem hiteti el veled, hogy ő jobban tudja, mi kell neked. Nem érezteti, hogy ő tapasztaltabb, szebb, jobb, okosabb. Egyszerűen csak támogatóan jelen van. Abban támogat, ami vagy. Nem abban, amivé szerinte neked válnod kéne. Esetleg együtt is gondolkodik veled. De
semmiképpen nem megmond. A döntés a tiéd.

Nem baj, ha úgy érzed, kevés az önbizalmad. Akkor indulj el, és szerezd vissza! Mert hidd el, te sem így születtél. És nem is úgy, hogy ne lennél alkalmas egy vagy több fontos feladat betöltésére itt a Földön. És pláne nem azért születtél, hogy boldogtalan légy.

Egy döntést viszont meg kell hoznod magadért: hogy mostantól egyes-egyedül TE felelsz az életedért. Ez persze azt is jelenti, hogy nincs több kifogás, nincs több másra mutogatás, nincs több halogatás, nincs több meghátrálás. Lehet, hogy nem lesz egyszerű az eleje, de tudni fogod, hogy hova tartasz, és
többé már nem akarsz visszatérni oda, ahol megmondták. Ahol hagytad. Ahol kellett. Ahol illett.

Tudod, érzed, vagy talán még emlékszel rá, hogy él benned valahol – talán nem is olyan mélyen – egy bölcs, aki még tudja, te ki vagy. Aki súg, ha elbizonytalanodsz. Ismeri a nagy tervet, és segít, ha elakadsz. Nem lenne jó újra kapcsolatban lenni vele?

Indulj, és keresd meg! Mire vársz? Nem lesz több ma! És nem lesz több holnap! Csak a MOST van, ne szalaszd el!

Ha nem mersz egyedül elindulni, vagy nem tudod, merre indulj, szívesen támogatom a folyamatodat. Vagy keress mást, akiről úgy érzed, hatékonyan tud segíteni neked. Figyelj befelé, és érezz rá, merre kell menned! Ki és milyen módszerrel tud a segítségedre lenni. Hagyd, hogy az érzéseid döntsenek! A
lényeg, hogy indulj el! A többi jön magától…

Hozzászólás (0)