Single Blog

Ha azt gondolod, túl kicsi vagy…

„Ha azt gondolod, túl kicsi vagy ahhoz, hogy számíts, próbálj úgy aludni, hogy egy szúnyog van a szobádban!”

Te is úgy gondolod, hogy túl jelentéktelen, túl kicsi vagy ahhoz, hogy számítson, mit gondolsz, vagy teszel? Te is azok közé tartozol, akik nem szólalnak fel, nem mozdulnak meg, mert egy fecske nem csinál nyarat? Nem ugrasz a lehetőségre, mert te egyedül nem vagy túl érdekes, értékes?

Volt már, hogy láttál, hallottál valami igazságtalant, felháborítót, vagy csak épp egy lehetőség suhant el melletted, és nem csináltál semmit? És kérdezted, hogy: miért nem tesz ez ellen valaki valamit? Vagy a felkínálkozó lehetőséggel kicsit később másvalaki élt, és nagyszerű eredményeket ért el.

Tudd meg, hogy mindenki számít! Te is! Egy ember is elindíthat változást a környezetében. Nem kell rögtön világmegváltó dolgokban gondolkodni. De amit meglátsz, ami megérint, azzal igenis foglalkozni kell. TE is elindíthatsz változást kis és nagy dolgokban egyaránt. Ne mástól várd a megoldást, mert igenis képes vagy rá! Ha csak annyit érsz el, hogy másokban is megmozdítasz valamit, máris nagy dolgot tettél. Igenis képes vagy változást indítani a környezetedben.

Ma az a feladatunk, hogy összeírjuk, hány olyan dolog van most az életünkben, környezetünkben, amikre mástól várunk megoldásokat. Aztán megnézzük, mit tehetnénk mi magunk az ügy érdekében. Indulj el, tedd meg az első lépést. Lehet, hogy senki más nem fogja…

Hozzászólás (0)