Single Blog

A zseni titka

„A zseni titka az, hogy megőrzi gyermeki lelkét, és magával viszi az öregkorba, ami annyit tesz, hogy soha nem veszíti el a lelkesedését.”

Volt már, hogy azt kívántad, bárcsak ne tudnád azt, amit nem tudtál gyerekkorodban, amikor még tele voltál optimizmussal, csodálkozással? Hogy bárcsak megkímélt volna az élet néhány tapasztalattól, információtól, ami mindig elvett egy-egy darabot a lelkesedésedből?

Hogyan birkózol meg a szomorúsággal, megbánással, a cinikus érzésekkel, amik a felnőttkorral együtt jönnek? Mit tudsz tenni azért, hogy fenntarts egy darabot a gyerekkori minden szépre rácsodálkozó képességedből? Sokszor nem könnyű nem fásultnak lenni, különösen, ha az élet nem bánt velünk kesztyűs kézzel. Ilyenkor pont az a trükk, hogy folyamatosan a jót kell keresnünk. A legszörnyűbb helyzetben is van valami jó. Választhatjuk azt, hogy a negatív eseményekre koncentrálunk, de sokkal több hozadéka van annak, ha úgy döntünk, az élet pozitív aspektusaira fókuszálunk. Nem kell úgy tennünk, mintha nem tudnánk azt, amit tudunk, mintha nem éltük volna meg azt, amit megéltünk. Sőt! Használjuk inkább a megszerzett tapasztalatot, tudást arra, hogy növekedjünk, és rácsodálkozó képességünket, lelkesedésünket egy magasabb szintre emeljük.

Hozzászólás (0)